Sangria cocktail maken
Sangria is een punch op basis van wijn die oorspronkelijk uit Spanje komt. Hij wordt meestal gemaakt van rode wijn, vers fruit en een zoetstof, en kan met ijs of rechtop worden geserveerd.
Sangria dankt zijn naam aan het Spaanse woord voor “bloed”, wat passend is gezien de dieprode kleur. Aangenomen wordt dat de drank dateert uit de 18e eeuw, toen het werd gemaakt door wijnmakers in de Rioja-regio als een manier om wijn te gebruiken die niet geschikt was voor de verkoop.
Er zijn veel verschillende soorten sangria, maar ze moeten allemaal wijn, fruit en een zoetstof bevatten. De meest populaire soort sangria wordt gemaakt met rode wijn, maar witte wijn of rosé kan ook gebruikt. Het fruit kan vers of bevroren zijn, en kan elke soort zijn die je lekker vindt. De meest populaire fruitsoorten voor sangria zijn sinaasappels, citroenen, limoenen, appels en bessen. De zoetstof kan suiker, honing, agavesiroop of zelfs vruchtensap zijn.
Sangria wordt meestal met ijs geserveerd, maar kan ook puur worden opgediend. Als je het met ijs serveert, zorg er dan voor dat je het ijs toevoegt nadat de sangria is gemengd, zodat het de drank niet verwatert.
Wanneer drink je sangria? Sangria wordt traditioneel geserveerd als aperitief voor de maaltijd, maar het kan ook tijdens de maaltijd of als dessertwijn worden gedronken. Het is perfect voor zomerfeestjes, picknicks en BBQ’s.
Recept voor een Sangria
Wil je je eigen sangria maken? Hier is een recept voor u om te proberen:
Ingrediënten:
1 fles rode wijn
250ml cava of bruisend water
Sap van 1 sinaasappel
Sap van 1 citroen
1 of 2 eetlepels suiker
1 sinaasappel, in plakjes gesneden
1 citroen, in plakjes gesneden
1 limoen, in plakjes gesneden
1 appel, in schijfjes gesneden
IJsklontjes
Instructies:
1. Combineer de wijn, sinaasappelsap, citroensap en suiker in een pitcher en roer tot de suiker is opgelost
2. Voeg de schijfjes fruit toe en roer
3. Voeg bruisend water of cava toe
4. Serveer met ijs of puur
Proost!