Long Island Iced Tea

Long Island iced tea is een verfrissende alcoholische drank die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Het bevat meestal wodka, tequila, rum, gin en triple sec, en wordt geserveerd over ijs met een schijfje citroen. De Long Island Iced Tea wordt gemaakt door alle ingrediënten samen te voegen in een shaker met ijs, vervolgens goed te schudden en te zeven in een Collins-glas.

Ondanks zijn naam bevat een long island iced tea eigenlijk geen theebladeren. De drank krijgt zijn naam van het Long Island ijstheerecept, waarvoor een mix van verschillende likeuren nodig is. Wat een long island iced tea speciaal maakt is de combinatie van verschillende likeuren. Dit geeft de drank een unieke smaak die zowel verfrissend als alcoholisch is. Als je op zoek bent naar een lekkere en sterke cocktail, dan hoef je niet verder te zoeken dan de long island iced tea.

De Long Island ijsthee is een populaire keuze onder feestgangers en is uitgegroeid tot een hoofdbestanddeel in veel bars en clubs. Als je op zoek bent naar een heerlijke manier om van je volgende feestje te genieten, probeer dan zeker een Long Island Iced Tea!

long island ice tea cocktail

Recept voor een Long Island Iced Tea

Voor een Long Island Ice Tea heb je de volgende ingrediënten nodig, die je kunt vinden bij je lokale slijterij:

15ml tequila

15ml wodka

15 rum

15ml gin

15ml triple sec

60ml cola

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel suikersiroop


De cocktail maak je vervolgens door de volgende stappen door te lopen:

– Vul een long island glas met ijs

– Giet alle ingrediënten, behalve de Cola, in een cocktailshaker

– Goed schudden

– Strain in het long island glas

  • – Vul het glas bij met de cola

– Garneer met een schijfje citroen

Dus daar heb je het, het perfecte recept voor een verfrissende en sterke Long Island Ice Tea. Serveer de cocktail met een veel ijsblokjes én maak hem heel koud. Zorg ervoor dat je verantwoord geniet!