Bellini Cocktail

Bellini is een Italiaanse klassieke cocktail, traditioneel gemaakt met witte perzikpuree en Prosecco. De cocktail is ontstaan dankzij Giuseppe Cipriani, oprichter van de beroemde Harry’s Bar in Venetië, Italië. De Bellini is een verfrissende en gemakkelijk te maken cocktail die perfect is voor elke gelegenheid. Of je nu gasten ontvangt of gewoon van een zomerse namiddag geniet, dit heerlijke drankje zal zeker in de smaak vallen.

Om een klassieke Bellini te maken, combineer je witte perzikpuree met Prosecco in een champagneglas. Voor een extra speciaal tintje kunt u het glas omranden met suiker of een schijfje verse perzik toevoegen als garnering.

Als u op zoek bent naar iets nieuws en spannends, zijn er veel variaties op de Bellini die u kunt proberen. U kunt bijvoorbeeld de puree van witte perzik vervangen door andere vruchtenpuree, zoals framboos, braambes of aardbei. U kunt ook experimenteren met verschillende soorten mousserende wijn, zoals Moscato d’Asti of Asti Spumante.

bellini cocktail

Recept voor een Bellini

Hoe je hem ook maakt, de Bellini is een verfrissende en elegante cocktail die zeker indruk zal maken op je gasten. Dus hef het glas en geniet! Salute! Hier is een heerlijk recept voor u om thuis te proberen:

Ingrediënten:

20ml witte perzikpuree

20ml vers geperst sinaasappelsap

80ml prosecco

Perzik voor de garnering


Instructies:

1. Meng de perzikpuree en het sinaasappelsap in een blender tot een gladde massa.

2. Giet het mengsel in champagneglazen en vul ze tot de helft. Werk af met Prosecco. Onmiddellijk serveren. Geniet ervan!