De top 11 mixdrankjes

Wil je zelf mixdrankjes maken op dat lekkere vrije avondje, hier start de zoektocht naar jou favoriete mixdrankje(s). Wat zijn nou de beste mixdrankjes voor een lekker avondje uit of een gezellig avondje met vrienden? Of zelfs als je een avondje alleen thuis bent? Eén ding is zeker, een lekker mixdrankje kan op elk moment. Maar wat is het lekkerste mixdrankje?

De lijst met lekkerste mixdrankjes van 2023 staat hieronder, met nummer 1 als beste en nummer 11 als best of the rest. 

Tip: Laat het ons weten als jou favoriete mixdrank er nog niet tussen staat!

#1 Amaretto met Cassis

Op de bovenste plek in de lijst vinden we de favoriet van Drankmixen.nl. De mix tussen Amaretto en Cassis is een mix die vrij nieuw is, zo zijn vooral jongeren fan van de mix en is het voor oudere mensen vrij onbekend. Het drankje staat onder studenten ook wel bekend als de ”Camaretto” en wordt veel besteld in het uitgaansleven. Daarnaast wordt het veel zelf gemaakt omdat het heel simpel zelf te maken is. De kracht van de mix van Amaretto en Cassis is dat het een mix is van een bittere- en zoete smaak. 

Hoe maak je de ”Camaretto”?

Hoe je de mix maakt is sterk afhankelijk van hoe sterk je het mixdrankje wilt maken. Om aan te geven hoe de verhouding tussen de Cassis en de Amaretto is, vergelijken we het met limonadesiroop en water. Hoe meer Amaretto je in het glas doet, des te sterker en zoeter het wordt. De perfecte verhouding is 25% van het glas gevuld met Amaretto en de rest met Cassis. Op deze manier is het niet té sterk, maar is de smaak wel op zijn best. 

De ”Baco” is misschien wel de bekendste mixdrank die er bestaat. Het wordt al tijden lang gedronken en is mateloos populair. Het wordt in blikjes verkocht, maar het is ook heel gemakkelijk om zelf te maken. De mix tussen Bacardi Rum en Cola is onstaan toen Amerikaanse Soldaten een barman vroegen om hun twee favoriete drankjes te mixen. De rest is geschiedenis

Hoe maak je een Baco?

De Baco wordt gemaakt door middel van het mixen van Bacardi en Cola, klinkt heel logisch en dat is het ook. De variatie die je zelf kunt toepassen is het verschil tussen de soorten Bacardi, deze kun je geheel zelf invullen. De combinatie tussen Cola en Bacardi is altijd goed. Het mixdrankje wordt het lekkerst wanneer je het glas met ongeveer een derde aan Bacardi en twee derde aan Cola vult.

#3 Wodka met Energydrank

Ben je aan het inkakken? Neem dan een Wodka met Energydrank en je krijgt een boost om weer te dansen en te springen. Buiten dat is het ook nog eens enorm lekker. Net als een Baco is de Wodka-Energy enorm populair tijdens het uitgaan. Het geeft namelijk zoveel energie dat je zo lang door kunt gaan tot je de zon weer ziet opkomen. 

Hoe maak je een Wodka-Energy?

Het maken van een mix tussen Wodka en Energydrank is heel eenvoudig. Je vult ongeveer 25% van het glas met Wodka en schenkt de rest bij uit het blikje Energydrank. Hierna hoef je het alleen nog maar op te drinken om een top avond te hebben. 

De lekkerste mixdrankjes vind je op Drankmixen.nl!

Lekkerste mixdrankje

#4 Amaretto met Cola

Net buiten het podium vinden we de combinatie tussen Amaretto en Cola. Dit is eigenlijk de voorganger van de Camaretto (nummer 1). De reden dat Cola en Amaretto zo vaak gemixt worden, is omdat het beide van een zelfde soort smaakcombinatie gemaakt is. Zo zijn ze beide bitter en zoet. Wat er voor zorgt dat de smaken elkaar goed aanvullen. Een genot in een glas. Deze mixdrank heeft echter nog geen eigen naam, weet je er één? Laat het ons weten!

Hoe maak je de Amaretto met Cola mix?

De mix tussen Amaretto en Cola is net zo simpel als het strikken van je veters. Je vult je glas voor ongeveer 25% met Amaretto en vul de rest aan met Cola. Of als je het graag wat sterker wilt, vul dan het glas met meer Amaretto. 


De bekendste cocktail ter wereld, de Gin-Tonic. De beste cocktail in de zon krijgt van Drankmixen.nl de vijfde plek op de lijst. Gin-Tonic kenmerkt zich door het gebruik van ijs tijdens het maken van de cocktail. Wat het de perfecte afkoeling en drankje tegelijk maakt tijdens een lekkere zomerse dag. 

Hoe maak je een Gin-Tonic?

Het maken van een Gin-Tonic is iets gecompliceerder dan het mixen van een mixdrankje, maar is desondanks makkelijk te maken. Je vult een glas met ijs en roert het ijs tot het moment dat het glas helemaal gekoeld is. Vervolgens giet je het water eruit (het ijs laat je erin). Je vult het glas met de Gin en knijpt er vervolgens een citroen boven uit. Vervolgens vul je het glas bij met Tonic.

#6 Jägermeister met Red Bull (Jägerbomb)

Op plek 6 vinden we de Jägerbomb. De bovenste mix in de lijst die gemaakt wordt door middel van een shotje. De jägerbomb stamt af uit de wintersport, vooral tijdens het apré-skieen is de Jägerbomb enorm populair. Na een sportieve dag is de energie nog wel eens ver te zoeken, een Jägerbomb geeft je een energie boost om de avond af te maken.

Hoe maak je een Jägerbomb?

Het maken van een Jägerbomb is één van de redenen waarom mensen het leuk vinden om het te drinken. Het is namelijk een speciale manier. Je vult het glas voor ongeveer de helft met energydrank, waarna je vervolgens een shotje Jägermeister in het glas laat vallen. Tip van de experts: Zorg ervoor dat de Jägermeister ijskoud is. 

(Het drinken van een combinatie tussen een drankje met een hoog alcoholpercentage en cafeïne is echter niet volledig zonder risico, het is namelijk schadelijk voor het centraal zenuwstelsel)


#7 Passoã met Jus d’Orange

Het favoriete drankje van menig vrouw, de Passoã met Jus d’Orange. De smaak van de passievrucht in de Passoã zorgt voor een mix tussen zoet, zuur en bitter. Door hier Jus d’Orange aan te voegen wordt deze smaak verstevigd, wat zorgt voor een unieke ”zoetzure” smaak. Daarnaast geeft de kleur van het drankje ook nog eens een zomerse sfeer af.

Hoe maak je de beste Passoã Jus d’Orange?

Voor het maken van deze mixdrank zijn er 3 ingrediënten nodig. De eerste twee zijn logisch en de derde maakt het af. Je vult je glas voor een kwart met Passoã, waarna je de rest van het glas bijvult met Jus d’Orange (sinaasappelsap). Om het af te maken pak je nog een schijfje sinaasappel en plaatst deze op het glas om het af te maken. Proost!

Tipje: Dit drankje is ook rechtstreeks in een blikje te koop in de supermarkt ;). 


mixdrankjes

#8 Bacardi Razz met Seven-Up

Op nummer acht vinden we nog een favoriet mixdrankje tijdens het uitgaan. De combinatie tussen Bacardi (razz) en Seven-Up wordt in menig uitgaanscentrum aan de lopende band verkocht. Dankzij de frambozensmaak die de Razz aan de Bacardi toevoegt, geeft het een fruitige smaak. Dit is combinatie met de limoensmaak van Seven-Up geeft een feest gevoel. 

Hoe creëer je de feeststemming met een Bacardi Razz – Seven Up?

Het begint allemaal met IJs. Vul het glas met een stuk of drie ijsblokjes. Vervolgens vul je ongeveer een derde van het glas met Bacardi Razz. De rest van het glas wordt gevuld met Seven-Up. Het toevoegen van een schijfje limoen op de rand het glas maakt het een echte ”cocktail”. Vervolgens hoef je alleen nog maar te proosten met je vrienden of vriendinnen en kun je helemaal los! Sinds het einde van 2021 is ook het mixen van Bacardi Lemon heel populair geworden. Ontdek via de link hieronder hoe je dé mixdrank van 2023 kan maken.

#9 Malibu met Cola

Nog net in de top tien komt ook de kokosnootsmaak van Malibu om de hoek kijken. Het gevoel dat Malibu altijd mee wilt geven is het gevoel dat je je op het stand bevindt. Dit zorgt ervoor dat Malibu in de zomer in de zomer erg populair is. Vooral in de mix met Cola wordt het vaak als cocktail gedronken. 

Hoe maak je een Malibu-Cola?

Het maken van een mixdrankje met Malibu en Cola is erg eenvoudig. Het glas wordt voor ongeveer een derde gevuld met Malibu en de rest wordt aangevuld met Cola. Wij raden aan om ijs aan het drankje toe te voegen, om even af te koelen terwijl je lekker in de zon aan het dansen bent. 

Ook dit mixdrankje is te koop in de supermarkt in de vorm van een blikje. 

De lekkerste mixdrankjes vind je op Drankmixen.nl!

#10 Safari met Seven-Up

De laatste plek wordt bezet door de Safari met Seven-Up. En daarmee bedoelen we niet dat je Seven-Up moet drinken tijdens de safari. Maar het mixen van de drank Safari en Seven-Up zorgt voor een lekkere maar niet al te sterke mixdrank. Deze mix is erg populair onder vrouwen. De zoete likeur smaak van Safari wordt versterkt door de limoensmaak van Seven-Up. 

Hoe maak je dé ”mixdrank voor vrouwen”?

Het maken van een Saf-Up is net als vele mixdrankjes erg eenvoudig en door iedereen (boven de 18 jaar) te maken. Door het glas voor een kwart/derde te vullen met Safari en de rest bij te vullen met Seven-Up/Sprite is de smaak op zijn best. Simpel as that. 

#11 Whisky met Cola

Vanwege de heerlijke smaak van de combinatie tussen Whisky en Cola hebben we de top 10 mixdrankjes uitgebreid tot de top 11 mixdrankjes van 2023, we konden hem simpelweg niet vergeten. Deze mixdrank wordt gezien als een echte klassieker. Whisky staat vooral bekend om het hoge alcoholpercentage en wordt vaak gedronken de ouderen onder ons. Maar door het te mixen met Cola wordt het een uitstekend mixdrankje voor iedereen. Mits je minimaal 18 jaar oud bent uiteraard. 

Hoe maak je de Whisky-Cola?

De mix tussen Whisky en Cola wordt gemaakt met ijs. Het glas dient eerst gevuld te worden met enkele ijsblokjes. Daarna wordt er voor ongeveer een kwart (van het glas) aan Whisky in het glas gegoten. Deze Whisky laat je ongeveer een minuut alleen met het ijs in het glas. Vervolgens wordt het glas bijgevuld met Cola. Voor de jongeren onder ons zal dit een kennismaking zijn met hun nieuwe favoriete mixdrankje. 

Mixdrankjes - Whisky mixen met cola

Heb je zelf moeite met het kiezen van een lekkere mixdrank of weet je niet hoe je hem moet maken? Kijk op onze pagina met alle mixdrankjes en zoek jou favoriete drank. Want die zul je vast wel hebben! Vervolgens zie je welke mixdrankjes je kunt maken met alle dranksoorten. Het gaat van mixjes met champagne tot simpele mixjes als Baco en Camaretto. 

Nog meer tips voor het maken van mixdrankjes

Staat jou favoriete mixdrankje niet op onze site?
Laat het ons weten en wij gaan hem testen en beoordelen!