Hoe kun je Gin mixen?

De mogelijkheden voor het Gin mixen zijn niet zo enorm als die van dranken zoals Amaretto en Bacardi. Maar wanneer u een grote fan bent van de smaak van Gin raad ik u aan om lekker te gaan testen met het mixen van Gin. Wij hebben de populairste mixjes met Gin van 2021 hieronder laten zien. Zoals bij u waarschijnlijk bekend is, is de Gin-Tonic enorm populair. In Nederland is het nog in een opmars, maar vooral in het buitenland is Gin-Tonic erg bekend en een vaak gedronken drankje.  De opkomst van Gin-Tonic heeft ervoor gezorgd dat er ook andere (fris)dranken worden gemixt met Gin. Gin mixen kun je zo gek maken als je wilt, maar let wel op dat de verhouding altijd goed blijft.

gin mixen

Gin-Tonic

De bekendste mix met Gin is de Gin-Tonic, vanwege de populariteit in het buitenland is dit in Nederland voornamelijk bekend als naam. Maar nog weinig als echt een drank die heel veel gedronken wordt. Gin is een mix van pure alcohol en Botanicals, waarbij die laatste een soort bloem is. Waardoor we kunnen zeggen dat Gin eigenlijk een soort mix is tussen Vodka en een fleurig smaakje. Maar in de mix met Tonic spreken we meer van een mix met een bittere smaak. De juiste combinatie tussen Gin en Tonic is ongeveer een vierde Gin en de rest Tonic. Met deze structuur creëer je de beste cocktail en kan je avond niet meer stuk.

Roze Gin Tonic

Speciaal voor de vrouwelijke liefhebbers van Gin Tonic is er de Roze Gin Tonic met framboos. Deze versie van Gin Tonic heeft een zoetere smaak en een meer opvallende kleur. Wanneer je de roze Gin mixt met de Tonic, zal de roze kleur lichter worden. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld frambozensiroop of een ander roze/rood kleurig extract toe te voegen. Voor de rest is de Roze variant van de Gin Tonic ook nog iets vrouwelijker door het toevoegen van muntblaadjes. 

Om een Roze Gin Tonic te maken heb je het volgende nodig:

  • Roze Gin
  • Tonic
  • IJsblokjes
  • Frambozensiroop (voor de kleur)
  • Muntblaadjes
  • Eventueel: Aardbeien

Alcoholvrije Gin – Tonic

Om van de smaak van Gin-Tonic te genieten is er niet per se alcohol nodig. Dus de minder fanatieke drinkers en de Bob hebben geluk. Je moet hiervoor alleen wel op zoek naar een alcoholvrije Gin, maar die zijn erg lastig te vinden. Daarom geven we je een paar tips hoe je het alsnog kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om PVRE Ginzero te bestellen en deze te mixen met Tonic. Daarnaast kun je ook de Roze Gin Tonic alcoholvrij maken door de Strawberry Gin van PVRE te bestellen. Qua recept geldt voor de rest hetzelfde als bij een normale Gin Tonic.

Gin mixen met Cassis

Waar de meeste mensen bij het mixen van Gin gelijk aan tonic denken, is er zeker ook een mogelijkheid om het wat zoeter te maken. Zo kun je het ook mixen met frisdranken als cassis, cola en seven-up. Omdat Gin over een relatief hoog alcoholpercentage beschikt raden wij aan om niet meer dan een derde van het glas te vullen met Gin. Op deze manier zorg je ervoor dat de smaken goed gecombineerd worden.

Gin met Rosé

Een mix met enorm veel alcohol is die met Gin en Rosé. Eigenlijk is het meer Rosé met een vleugje Gin. Omdat er maar een klein laagje van het glas gevuld moet worden met Gin. Anders zal de smaak van Gin overheersen en zal het niet de aroma goed doen. 

Gin-Bitter Lemon

Een andere bekende frisdrank uit de Royal Club Familie is Bitter Lemon, evenals Tonic een populaire frisdrank in Groot-Brittannië. Een andere overeenkomst met Tonic is dat je Bitter Lemon heel goed met Gin kunt mixen. Gin mixen met Bitter Lemon is eenvoudig en op elk moment geschikt om te nuttigen. Je kunt het maken door ongeveer een kwart van het glas te vullen met Gin en de rest met Bitter Lemon. Ben je fan van perfectie? Voeg dan nog even een limoen toe op de rand van je glas.

Gin Cola

Gin is ook te mixen met Cola, zoals vele dranksoorten is ook Gin enorm lekker in combinatie met de bittere smaak van Cola. Het is niet het populairste mixdrankje met Gin, maar dat komt voornamelijk omdat iedereen bij Gin meteen aan Tonic denkt. Gin mixen met Cola is daarentegen wel lekker makkelijk, je hebt alleen Gin, Cola en wat ijsblokjes nodig. Als je dit hebt kun je het glas vullen met een aantal ijsblokjes, vervolgens een kwart van het glas met Gin en de rest met Cola. Je kunt Gin dus heel goed mixen met Cola, maar we raden toch aan om Gin voornamelijk met Tonic te mixen want dat blijft de beste smaak!