Espresso Martini

De Espresso Martini is een cocktail met koffiesmaak, gemaakt van wodka, espresso, koffielikeur en suiker. De drank ontstond in de jaren 1980 en is een populaire keuze geworden voor wie zowel van koffie als van cocktails houdt. Cocktails met Martini zijn van nature sterk en bevatten vaak meer dan één soort alcohol, waardoor ze voor veel drinkers een favoriete keuze zijn. Martini cocktails zijn ontstaan in Londen en werden geserveerd in de beroemde Martini Rossi bar. Het eerste recept voor een Martini werd gemaakt door Giuseppe Cipriani, die ook wordt gecrediteerd voor het populariseren van de drank. Martini staat bekend om zijn zachte, zuivere smaak en zijn vermogen om te worden gemengd met een verscheidenheid van andere ingrediënten. De populairste manier om een Martini te serveren is ‘on the rocks’, hoewel het ook puur of opgediend kan worden.

recept espresso martini

Espresso Martini recept

Ingrediënten

– 1 scheut wodka

– 1 scheut espresso

– 1/2 scheut koffielikeur

– 1 theelepel suiker

– Ijsblokjes

Het recept voor een klassieke espresso Martini is vrij eenvoudig: combineer gelijke delen wodka, espresso en koffielikeur, voeg vervolgens een beetje suiker naar smaak toe. Voor een zoetere versie van het drankje kun je meer suiker toevoegen of een koffielikeur met een smaakje gebruiken. Om het extra speciaal te maken, kun je je espresso Martini garneren met een koffieboon of chocoladekrullen. Zeef het vervolgens in een gekoeld glas en geniet!

Variaties met Espresso Martini 

Er zijn veel variaties op de espresso Martini, dus experimenteer gerust met verschillende smaken en ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten wodka, espresso of koffielikeur gebruiken. Je zou ook een scheut Bailey’s Irish Cream kunnen toevoegen voor een romige twist. Wees creatief en experimenteer tot je de perfecte combinatie hebt gevonden!

Andere cocktails met Martini zijn de Dirty Martini, die wordt gemaakt met gin, vermout en olijfsap; de Dry Martini, die wordt gemaakt met droge vermout; en de Perfect Martini, die wordt gemaakt met zoete en droge vermout.

Als je een fan bent van koffie en cocktails, dan is een espresso Martini het perfecte drankje voor jou! Gemaakt met wodka, espresso, koffielikeur en suiker, deze heerlijke cocktail is zeker een schot in de roos. Dus waarom zou je hem niet eens proberen? Proost!