Amaretto mixen

Amaretto is een dranksoort die je puur kunt drinken, maar het is nog veel lekkerder om Amaretto te mixen. Zoals in de lijst van lekkerste mixdrankjes al te zien is staan mixdrankjes met Amaretto bekend als een ”favorietje”. De zoete smaak van Amaretto kan eigenlijk gemixt worden met vrijwel alle soorten frisdank of sappen. Zelfs met Dubbelfriss is het lekker. We raden je daarom ook aan om zelf te experimenteren met Amaretto. Hieronder staan de beste combinaties, die wij hebben zelf hebben getest en beoordeeld. 

Cocktail met amaretto

Amaretto met Cola
Amaretto wordt naar verluid het meest gemixt met cola. In kroegen en clubs is dit een veelgevraagd drankje, zowel voor mannen als voor vrouwen. De combinatie tussen bittere en zoete smaak maakt het erg lekker. Het gevaar van Amaretto mixen met Cola is dat je het gemakkelijk weg drinkt, terwijl er toch veel alcohol in zit. Ook al kun je als je hem zelf maakt natuurlijk zelf bepalen wat de verhouding tussen Amaretto en Cola is. Wij raden aan om ongeveer een kwart van het glas te vullen met Amaretto en de rest met Cola.

Amaretto met Cassis
Zoals in de lijst met lekkerste mixdrankjes al bekend was, is Amaretto Cassis de favoriet van Drankmixen.nl. Dit heeft te maken met de fruitige smaak in combinatie met smaak van Amaretto. Amaretto mixen met Cassis is een echte aanrader en is bezig met een enorme opmars. Zo heeft het de naam Camaretto gekregen en is het in de clubs steeds populairder. Even als de Amaretto met Cola is ook hierbij de aanrader om het glas te vullen met een kwart Amaretto en het overige deel met Cassis. 

Amaretto met Appelsap
Een van de bijzondere combinaties met Amaretto is die met appelsap. Appelsap wordt meestal alleen gemixt met Gin of met Whisky, ook al zijn deze beide combinaties nog niet erg populair. 

Amaretto met Bruisend water (Disaronno Fizz)
Het mixen van Amaretto met Spa Rood (bruisend water) is een mix die al bekend is bij de makers van Disaronno. Zij hebben hiervoor al een naam gegeven welke bekend staat als Disaronno Fizz. Een extra toevoeging voor een Disaronno fizz is een klein scheutje citroensap om er een zure bite aan te voegen. De verhouding bij een Disaronno Fizz is als volgt: 1/5 deel wordt gevuld met Amaretto en 4/5 deel wordt bijgevuld met bruisend water. Daarnaast wordt er nog een scheutje (theelepel) citroensap toegevoegd.

Amaretto met IJsthee
Het mixen van Amaretto met IJsthee is voor de meeste mensen nog erg onbekend, terwijl de combinatie tussen beide smaken zeker geen slechte is. Net zoals bij het mixen van andere frisdranken mix je het met een verhouding van 25% disaronno en 75% frisdrank, in dit geval IJsthee.

Amaretto in de Koffie
Bent u op zoek naar een lekker aperatiefje (voor het eten) of digestiefje (na het eten) om te nuttigen rond het eten. Een kopje koffie wordt vaak gedronken na het eten, maar wat is er nou lekkerder dan het toevoegen van een beetje Amaretto aan de koffie. Het geeft een zoete smaak aan de koffiesmaak. Een tip van ons is om niet te veel Amaretto toe te voegen, anders wordt het namelijk te zoet.

Amaretto met Champagne
Het maken en vervolgens nuttigen van een cocktail is een leuke activiteit om te doen wanneer je even geen zin hebt in feestje, maar wel in lekker drankje. Probeer het eens met Amaretto! Een opvallende combinatie tussen Amaretto en Champagne leidt tot een enorm lekkere cocktail. 

Een opvallende toevoeging aan de cocktail is de bruine rum (geen must), dit soort voor een extra smaakexplosie. Reker er wel op dat het alcoholpercentage erg hoog wordt wanneer er een groot deel van het glas wordt gevuld met Amaretto en Rum.