Mojito cocktail

Een mojito cocktail is een verfrissend drankje dat perfect is voor elke gelegenheid. Gemaakt met rum, munt, limoen en suiker, deze cocktail is zeker om iedereen te behagen. Mojito is ontstaan in Cuba en werd uitgevonden door een man genaamd Facundo Bacardi. Sindsdien zijn er vele variaties van dit drankje gemaakt. Bij het drinken van een mojito, is het belangrijk om te onthouden dat de munt moet worden gemodderd (niet geplet), zodat de smaak kan worden vrijgegeven.

Deze cocktail wordt het best gedronken tijdens de zomermaanden of wanneer u op zoek naar een verfrissend drankje. Wat mojito zo speciaal maakt, is de combinatie van munt en limoen, die zorgen voor een verfrissende en heerlijke smaak. Of u nu op zoek bent naar een verfrisser voor de zomer of een heerlijke cocktail om op elk moment van te genieten, mojito is het perfecte drankje voor u!

De mojito kun je ook maken met verschillende soorten rum, afhankelijk van je voorkeur. Voor een meer traditionele mojito, gebruik je witte rum. Als je een zoeter drankje wilt, gebruik dan gekruide rum. En voor een meer smaakvolle cocktail, gebruik je donkere rum. Welke soort rum je ook gebruikt, mojito zal zeker een hit zijn!

Dus als je op zoek bent naar een verfrissende en heerlijke cocktail, dan is mojito het perfecte drankje voor u.

Ingrediënten voor het maken van mojito:

– 45ml rum

– 4-5 muntblaadjes

– 1/4 limoensap

– 30ml bruiswater

– 2 eetlepels (riet)suiker

Hoe maak je een mojito cocktail?

Instructies voor het maken van mojito cocktails:

1. Meng in een pitcher de rum, bruiswater, munt, limoensap en suiker.

2. Roer tot de suiker is ontbonden.

3. Giet in glazen en geniet!

Dit mojito cocktail recept is de perfecte manier om te genieten van een verfrissend drankje met vrienden. Of je nu een feestje organiseert of gewoon wilt ontspannen met een paar drankjes, dit mojito recept zal zeker in de smaak vallen bij iedereen.


Verschillende varianten

– Voor een zoetere mojito, voeg meer suiker toe aan het recept.

– Voor een sterkere mojito, voeg meer rum toe aan het recept.

– Voor een alcoholvrije mojito laat u de rum uit het recept weg.

Hoe je hem ook maakt, een mojito cocktail is zeker verfrissend en lekker. Proost!