Vodka mixen

Wodka mixen is erg populair sinds de stijging in de populariteit van cocktails in Nederland. Door jongeren wordt Vodka niet vaak puur gedronken, maar wel enorm vaak in de vorm van een mixdrankje. Of door het te gebruiken in het maken van een cocktail. Vodka mixen heeft enorm veel mogelijkheden en dus voor ieder wat wils!

In het kort, Wodka of vodka is een sterke drank afkomstig uit Rusland, Finland en Polen. Het staat bekend als een drank met een hoog alcoholpercentage en een geur- & kleurloos karakter. Een vermoeden is dat Vodka oorspronkelijk afkomstig is uit Polen. Wodka heeft een alcoholpercentage welke verschilt tussen de 37,5% en 70%. Een groot verschil, dus let goed op welke je koopt ;).

Mixdrankjes maken met Wodka

In de landen waar Wodka wordt gemaakt is het nogal vanzelfsprekend om het gewoon puur te drinken. Hier in Nederland is hier wat minder animo voor. Zoals bij veel dranksoorten wordt het in Nederland meer gecombineerd met andere (fris)dranken. Het gebruik van Vodka in cocktails is de laatste jaren ook maar populairder en populairder geworden. De kracht van de cocktail werpt steeds meer zijn vruchten in Nederland. Hieronder ziet u de bekendste mixdrankjes met Wodka en ook de cocktails met Vodka zijn hier te vinden!

vodka mixen

Vodka Mixen met Cola

Een makkelijke manier om kennis te maken met de smaak van Wodka is door het te mixen met frisdrank. Begin met een klein laagje Wodka en breid dit pas uit als je denkt dat je het nodig hebt. Laat het niet ten koste gaan van jou perfecte mix. Het advies is het glas met ongeveer 1/5 te vullen met cola en vervolgens voor 3/5 met Wodka. Tot slot wordt het laatste deel opgevuld door middel ijsblokjes. Er zijn ook mensen die het glas voor 4/5 vullen met Wodka en het andere deel met Cola, maar dit is echt voor de liefhebbers van Wodka!

Vodka mixdrankje Fanta & Wodka Seven-up

Evenals het mixen van Vodka met Cola is het ook aan te raden om het te testen met Fanta of Seven-up. Deze mixjes zijn iets minder populair dan die met Cola, maar zeker niet minder lekker!

1/5 Fanta/Seven-up
3/5 Vodka
1/5 IJs

Wodka mixen met Red Bull

Op zoek naar boost tijdens het uitgaan? Dan is er maar één oplossing om te bestellen aan de bar; de Wodka Energy. Al vaker benoemd tot een mixdrank welke erg slecht voor je gezondheid is, waardoor wij hem liever niet aanraden. Desondanks zorgt het wel voor een enorme energy boost tijdens het uitgaan. Als je hem toch wilt maken raden we aan om het glas voor 1/5 te vullen met Wodka en de rest bij te vullen uit het blikje energydrank.

Vodka Appelsap

De Vodka Appelsap wordt nog wel eens vergeleken met een Wodka RedBull, maar is eigenlijk meer het kleine broertje. Doordat appelsap niet beschikt over cafeïne heeft een heel ander effect dan RedBull. Het is echter niet onlogisch dat de vergelijking wel eens wordt gemaakt, want de smaak van mix heeft er wat van weg. De ideale mixdrank om koud te drinken en om Vodka te mixen met een fruitige smaak.

1/4 Vodka
3/4 Appelsap
Vul bij met ijskoud water of ijsblokjes!

Rode Vodka mixen

Rode Vodka mixen is net als het mixen van “normale” Wodka met enorm veel dranken mogelijk. Het is eigenlijk zelfs zo dat het precies met dezelfde dranken te mixen is als met andere soorten Vodka. Rode Vodka is wel bij uitstek enorm populair en lekker om te mixen met Red Bull. Dit drankje heeft sinds kort ook zelfs een eigen naam, namelijk de RoVoRed. Nu nog hopen dat ze de naam in de club al kennen. En anders kun je het makkelijk zelf maken door gewoon 1/5 te vullen met Rode Vodka en de rest met Red Bull of een andere energydrank.

Cocktails met Wodka

De lijst met cocktails met Wodka is enorm lang en uitgebreid, waardoor wij op deze pagina alleen de lekkerste en populairste uitlichten. We begrijpen namelijk dat je geen zin hebt om lange stukken te lezen.

Scroppino cocktail

In een champagneglas:

1/5 Vodka
4/5 Champagne, Cava of Prosecco. 
Om het af te maken voeg je nog een bolletje ijs toe in het glas.

Screwdriver (Wodka – Sinaasappelsap)

Simpelste cocktail die er is!

Vul de ene helft van het glas met Wodka en de andere helft met Sinaasappelsap. Voeg nog een schijfje Sinaasappel toe aan de rand van het glas voor de perfectie. Oja, vergeet het ijs niet!

Bloody Mary

Een uitgebreide cocktail waar je wel even de aandacht voor moet nemen om hem te maken. Perfectie is namelijk belangrijk bij de afweging van de ingrediënten. Anders verpest je de smaak en zal je niet overtuigd worden door de sublieme smaak.

In een longdrink glas:

 1. Vul het glas eerst met enkele ijsblokjes
 2. Voeg voor 50 milliliter (ml) aan Vodka toe
 3. 120 ml aan tomatensap toevoegen
 4. Vervolgens voeg je voor 15 ml citroensap toe
 5. Voeg 2 theelepels tabasco toe.
 6. Voeg ook 2 theelepels aan (Lea&Perrins) Worcestershire saus toe
 7. Gooi er een heel klein beetje peper en zout overheen
 8. Voeg nog één stengel bleekselderij toe
 9. Klaar is Kees


Proost!

Top 10 Wodka Cocktails – 2021

Hierboven zijn de lekkerste cocktails met vodka al uitgebreid besproken. Maar hieronder zullen we de rest van de bekende Wodka cocktails uit 2021 nog benoemen in een lijst. Deze top 10 Vodka Cocktails is gebaseerd op de huidige populariteit. Maar vergeet vooral niet om je eigen draai aan de cocktail de geven. De lekkerste wodka cocktails kunnen worden gemaakt met elke soort wodka. Je bepaalt dus zelf de smaak!

 1. Moscow Mule (het liefst met Grey Goose)

 2. Wonic (Wodka en Tonic)

 3. Boozy Suzie

 4. Three Gullps Martini

 5. Caipirosca

 6. Cosmopolitan

 7. White Russia

 8. Wodka Martini

 9. Lazy Red

 10. Bernice