Hoe kun je Jenever mixen?

 Ook een sterke drank als Jenever is goed te mixen met soorten frisdrank. Vooral Royal Club is erg populair bij het mixen met Jenever. Soorten als Bitter Lemon en Ginger Ale zijn bekend met Jenever. Jenever wordt voornamelijk gedronken door de ”ouderen” onder ons. Onder de jeugd is het nog niet erg bekend en dat zal ook nog lang duren. Dit komt omdat jongeren op dit moment vaak de voorkeur geven aan zoete mixdrankjes. De lekkerste mixdrankjes met Jenever vind je op deze pagina!

De lekkerste mixdrankjes met Jenever

Jenever met Jus’d Orange mixen
Net als bij vele andere sterke dranken kun je ook Jenever heel goed met Jus’d Orange mixen. De zure smaak van de sinaasappelsap is een goede combinatie met de smaak van Jenever. Belangrijk bij het mixen van Jenever met sinaasappelsap is dat de verhouding wel ongeveer 90-10 blijft. Wanneer je namelijk teveel Jenever in het glas doet zorgt dit ervoor dat de smaak combinatie minder effectief wordt. Hierdoor gaat de Jenever teveel overheersen. De verhouding is dus ongeveer 90-10, ook al is het met mixdrankjes altijd goed om zelf te testen wat je lekker vindt.

Jenever – Ginger Ale
Jenever met frisdrank mixen wordt steeds populairder, zelfs onder de jongeren. Het mixen van Jenever staat niet bekend als een zomer drankje, maar meer als een drankje voor een moment om te genieten. Ginger Ale mixen met (jonge) Jenever is vergelijkbaar met het mixen van Jenever en Sinaasappelsap. De verhouding moet 90-10 zijn en je kunt ijsklontjes om de smaak top te houden.

Jenever met Bitter Lemon
Bitter Lemon mixen met Jenever is heel erg makkelijk. Net zoals bij de zojuist benoemde mixdrankjes is het belangrijk om de verhouding 90-10 in acht te nemen. 90% Bitter Lemon en maar 10% Jenever.

Wil je een cocktail maken van de mix van Jenever en Bitter Lemon? Ga dan voor de welbekende Straaljager. Deze cocktail is erg eenvoudig. Vul een longdrink glas met ijs en vul het vervolgens met 1/3 jenever. Vul het voor de rest met Bitter Lemon en roer het goed door. Garneer het als laatst nog met citroenschijfjes en munt.

Straaljager drankje

Het straaljager drankje is een bekend mixdrankje onder jongeren. In de zomer is de straaljager een populaire mixdrank met een frisse zure smaak, dit komt door de combinatie van jonge jenever met bitter lemon. Op zoek naar een gin mix die een punch packs? Probeer jenever eens te mixen met gin voor een straaljagerdrankje waar je een roes van krijgt. Combineer gewoon gelijke delen gin en jenever in een glas, en geniet! Wil je het iets zoeter, meng er dan wat citroensap of eenvoudige siroop naar smaak door.

Hoe maak je een straaljager drankje?
Allereerst heb je Citroen, Munt, Bitter Lemon en natuurlijk jonge jenever nodig. Vervolgens vul je een longdrinkglas met ongeveer 5 ijsblokjes. Je schenkt het voor 1/3 vol met de jonge jenever. Waarna je de rest van het glas bijvult met de bitter lemon. Je roert het even door en garneert nog met de citroen en een takje munt.

Proost!

Bessen Jenever mixen

Bessen Jenever is erg lekker om te mixen. Cocktails met Bessen Jenever zijn er maar weinig, maar die er zijn zijn uitstekend. Je kunt bessen jenever namelijk  heel lekker mixen met Sinaasappelsap. Deze cocktail wordt ook wel Bessen Jus genoemd. Je vult het glas voor ongeveer 10% met de bessen jenever, doe er één ijsklontje in en vul het voor de rest met sinaasappelsap.

Zelf makkelijke cocktails maken

Benieuwd naar andere makkelijke cocktails om zelf te maken? Bekijk de lekkerste cocktails van drankmixen.nl