Gin Tonic Cocktail

Gin Tonic is een van de populairste drankjes ter wereld. Het wordt gemaakt met gin, tonicwater en ijs. De smaak van gin en tonic is fris en verfrissend. Het is een perfect drankje voor elke gelegenheid

Gin en tonic vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk in de 18e eeuw. Het werd oorspronkelijk gemaakt met gin, water en kinine. De kinine werd gebruikt om malaria te behandelen. De Gin en Tonic werd populair in de Britse kolonies in Afrika en Azië.Tegenwoordig wordt gin en tonic gemaakt met gin, tonicwater, ijs en citroen. Als je een speciale gin en tonic wilt maken, kun je wat citroen- of limoensap toevoegen.

Het bijzondere aan een Gin Tonic cocktail is dat de ingrediënten zeer eenvoudig zijn, maar de smaak complex en intrigerend. De geschiedenis van gin is lang en gevarieerd, waarbij verschillende delen van de wereld er hun eigen draai aan geven. Dit maakt het tot een fascinerende drank om over te leren. Gin tonic smaakt het best als het koud wordt geserveerd.

Als u op zoek bent naar een verfrissende en smakelijke cocktail, dan is gin en tonic de perfecte drank voor u.

gin tonic cocktail

Hoe maak je een Gin-tonic?

Ingrediënten:

50ml Gin

100ml Tonic

IJs

Citroen- of limoenpartje (optioneel)

Een mooi Copa glas


Instructies

1. Vul een glas met ijsblokjes

2. Voeg gin en tonic water in gelijke delen toe

3. Roer goed en garneer met een partje citroen, limoen of doe origineel en kies voor een komkommer.

Geniet ervan!


Varianten van een Gin Tonic Cocktail

Er zijn veel verschillende varianten van gin en tonic. Je kunt vinden gin en tonic met verschillende soorten gin, verschillende smaken tonicwater en zelfs met verschillende soorten vruchtensap. Ook kun je een gin en tonic met verschillende garnituren zoals munt, komkommer of limoen maken. Een alcoholvrije gin tonic maak je kunt u de gin vervangen door bruisend water of limonade.

Als u een perfecte gin en tonic wilt maken, moet u gin en tonicwater van hoge kwaliteit gebruiken. U kunt ook wat ijsblokjes of vers fruit aan uw drankje toevoegen.