Moscow Mule

Een moscow mule is een verfrissende cocktail gemaakt met gemberbier, wodka, en limoen. Het is perfect om van te nippen op een warme zomerdag, of eigenlijk elke dag!

De moscow mule werd uitgevonden in de jaren 1940, en zou ontstaan zijn in de Cock ‘n’ Bull Tavern in Hollywood, Californië. Het verhaal gaat dat de eigenaar van de taverne, Jack Morgan, probeerde een manier te vinden om meer van zijn gemberbier te verkopen (dat was niet erg populair in die tijd). Zijn vriend, Fred Armstrong, stelde voor wodka aan de mix toe te voegen. En zo werd de Moskou Muilezel geboren! Sindsdien is de moscow mule uitgegroeid tot een van de meest populaire cocktails ter wereld. Er zijn veel variaties op het klassieke recept, dus voel je vrij om te experimenteren en er je eigen cocktail van te maken!

moscow mule

Recept voor een moscow mule

Het recept met ingrediënten voor een moscow mule is niet heel uitgebreid. Het bijzondere aan een moscow mule is dat het geserveerd wordt in een koperen mok. Er wordt gezegd dat dit helpt om de drank koud en verfrissend te houden. Dus als je een moscow mule wilt maken, zorg er dan voor dat je een koperen mok te pakken krijgt!

Nu je alles weet over de moscow mule, waarom probeer je er dan niet zelf een te maken? Volg gewoon het recept hieronder en geniet ervan!

-1/2 glas gemberbier
-1 scheut wodka
-1 schijfje limoen

Moscow mule maken

1. Giet het gemberbier in de koperen mok.

2. Voeg de wodka toe en roer.

3. Knijp het limoenschijfje in de drank en laat het erin vallen.

4. Geniet ervan!