Jagermeister mixen

Jägermeister is sinds het ontdekken van de Jägerbomb enorm bekend geworden als mixdrank. Het mixen van Jagermeister wordt daarnaast ook veel gedaan met Cola en andere frisdranken. Op deze pagina lees je hoe je de lekkerste mixdrankjes met Jagermeister kunt maken.

De jägerbomb stamt af uit de wintersport, vooral tijdens het apré-skieen is de Jägerbomb enorm populair. Na een sportieve dag is de energie nog wel eens ver te zoeken, een Jägerbomb geeft je een energie boost om de avond af te maken.

Jagermeister is een Duits digestief op basis van 56 kruiden en specerijen. Het wordt vaak gedronken als shot, maar er zijn ook veel heerlijke manieren om het te mixen.

Hier zijn enkele van onze favoriete Jagermeister-mixen:

1. Jagermeister en Coca-Cola – Dit is een klassieker mix die perfect is voor wie een verfrissend drankje met een kick wil.

2. Jagermeister en Red Bull – Deze mix is populair onder feestgangers omdat hij je een energieboost geeft die je de hele nacht op de been houdt.

3. Jagermeister en sinaasappelsap – Deze mix is perfect voor degenen die een zoet en pittig drankje willen.

4. Jagermeister en limonade – Deze mix is perfect voor zomerse dagen omdat hij verfrissend is en een heerlijke citrussmaak heeft.

5. Jagermeister en ijsthee – Deze mix is perfect voor wie een verfrissend en verkoelend drankje wil.

6. Jagermeister en koffie – Deze mix is perfect voor wie een opkikkertje wil dat ook nog lekker is.

7. Jagermeister en melk – Deze mix klinkt misschien vreemd, maar het is eigenlijk heel goed. De melk helpt om de smaken van de Jagermeister te verzachten en maakt het meer drinkbaar.

8. Jagermeister en chocolademelk – Deze mix is perfect voor wie een zoete en rijke drank wil.

9. Jagermeister en root beer – Deze mix is perfect voor diegenen die een klassieke Amerikaanse smaak willen.

10. Jagermeister en vanille ijs – Deze mix is perfect voor wie een romige en heerlijke drank wil.

Hoe maak je een Jägerbomb?

Het maken van een Jägerbomb is één van de redenen waarom mensen het leuk vinden om het te drinken. Het is namelijk een speciale manier. Je vult het glas voor ongeveer de helft met energydrank, waarna je vervolgens een shotje Jägermeister in het glas laat vallen. Tip van de experts: Zorg ervoor dat de Jägermeister ijskoud is. 

(Het drinken van een combinatie tussen een drankje met een hoog alcoholpercentage en cafeïne is echter niet volledig zonder risico, het is namelijk schadelijk voor het centraal zenuwstelsel)

Jagermeister met Cola mixen
Jägermeister mixen is makkelijk en kan met alle soorten frisdrank. Eén van de favoriete mixdrankjes met Jagermeister is die met Cola, maar ook met Cassis en Cherry Cola is het erg lekker. Je maakt het mixdrankje door je glas te vullen met ongeveer 1/3 á 1/4 jagermeister en door de rest van het glas bij te vullen met de frisdrank. Om het goed koud te houden raden we nog aan om ijsklontjes toe te voegen.

Ben je benieuwd naar lekkere en makkelijke cocktails? Bekijk onze top 11 cocktails van 2022!