Bloody Mary

Een bloody mary is een soort cocktail die meestal wodka, tomatensap en verschillende kruiden en aroma’s bevat. Naar verluidt is de cocktail ontstaan in de jaren twintig van de vorige eeuw en heeft zijn populariteit zich sindsdien over de hele wereld verspreid. Men denkt dat de bloody mary cocktail is ontstaan in de jaren 1920, maar de precieze oorsprong is onduidelijk. Eén theorie is dat de cocktail is bedacht door Ferdinand Petiot, een barman in Harry’s New York Bar in Parijs. Een andere theorie is dat hij werd uitgevonden door de Amerikaanse schrijver en illustrator Peter Arnell in de jaren 1930. bloody mary’s werden populair in de Verenigde Staten in de jaren 1950 en 1960, en zijn sindsdien een hoofdbestanddeel van de Amerikaanse barcultuur geworden.

Bloody mary’s worden vaak gegarneerd met selderij, olijven, of augurken, en ze kunnen worden als aperitief of als hoofddrank.

De bloody mary Cocktail worden meestal gemaakt met wodka, tomatensap en verschillende kruiden en aroma’s. Veel voorkomende toevoegingen zijn Worcestershire saustabasco saus, mierikswortel en selderijzout. Bloody Mary’s kunnen gegarneerd worden met selderij, olijven, augurken of spek.

bloody mary cocktail

Recept Bloody Mary Cocktail

Een bloody mary heeft de volgende ingrediënten:

45ml wodka

120ml tomatensap

15ml citroensap

 2 scheutjes worcestershiresaus

Scheutje hete saus

Snufje selderijzout

Gemalen zwarte peper naar smaak

IJsblokjes


Instructies

1) Combineer alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs

2) Goed schudden en zeven in een longdrink glas

3) Garneer met selderij, olijven of augurken (optioneel).

Proost!