Negroni cocktail

Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail, gemaakt met gin, vermout en Campari. Het is een verfrissende en bittere drank, perfect voor aperitivo tijd of als digestief na het diner. De Negroni werd uitgevonden in Florence, Italië in 1919 door Graaf Camillo Negroni. Hij vroeg de barman van zijn stamkroeg, Caffè Casoni, om een sterkere versie van de Americano cocktail (een mix van zoete rode vermout en bitters). De barman verving het sodawater door gin en de Negroni was geboren.

Er zijn veel variaties op de Negroni, maar de meest gebruikelijke vervangers zijn Aperol voor de Campari en prosecco voor de gin. De Negroni Sbagliato (“vergiste Negroni”) wordt gemaakt met deze ingrediënten, terwijl de Boulevardier de gin vervangt door bourbon.

Het beste moment om een Negroni te drinken is op elk moment dat je zin hebt in een heerlijke cocktail! Maar hij wordt traditioneel geserveerd als aperitivo, voor de maaltijd, of als digestief, na het diner.

negroni cocktail op een bar

Negroni recept

De ingrediënten voor een Negroni:

30ml gin

30ml zoete rode vermout

30ml Campari


Instructies

Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker gevuld met ijs. Goed schudden en zeven in een gekoeld glas. Garneer met een sinaasappelschil. Geniet ervan!

Wat maakt de Negroni zo speciaal? Misschien is het zijn eenvoud: slechts drie ingrediënten, die allemaal gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Of misschien is het zijn veelzijdigheid: hij kan op elk moment van de dag of het jaar gedronken worden. Wat de reden ook is, deze klassieke cocktail zal zeker in de smaak vallen. Proost!