Caipirinha Cocktail

De Caipirinha is een Braziliaanse cocktail gemaakt met cachaça, suiker en limoen. Cachaça is een soort rum gemaakt van suikerrietsap, en is de meest populaire alcoholsoort in Brazilië. Caipirinha betekent “klein boerenmeisje” in het Portugees, en de cocktail zou zijn ontstaan in de staat Minas Gerais in het begin van de jaren 1900. Vergelijkbare cocktails met een Caipirinha zijn de Caipiroska (gemaakt met wodka in plaats van cachaça) en de Caipirissima (gemaakt met rum in plaats van cachaça). De cocktail is erg populair in Brazilië, en wordt nu over de hele wereld geconsumeerd.

De Caipirinha is een verfrissende en smaakvolle cocktail die perfect is voor elke gelegenheid. Of je nu geniet van een zonnige dag bij het zwembad of een speciale gebeurtenis viert, de Caipirinha tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Proost!

caipirinha cocktail

Hoe maak je een Caipirinha?

De Caipirinha is een verfrissend drankje dat het hele jaar door gedronken kan worden. Om een Caipirinha te maken, heb je nodig:

– 1 limoen, in partjes gesneden

– 2 eetlepels suiker

– 1 glas cachaça


Instructies

1. In een glas, combineer de cachaça, suiker en limoen partjes

2. Muddle de limoen partjes om hun sap vrij te geven

3. Vul het glas met ijs en roer goed

4. Geniet ervan!

Als je op zoek bent naar een heerlijke en gemakkelijk te maken cocktail, is de Caipirinha een goede keuze. Of je nu gasten ontvangt of een avondje thuis bent, dit verfrissende drankje zal zeker in de smaak vallen.