Margarita cocktail

De margarita cocktail is een verfrissend en heerlijk drankje dat perfect is voor elke gelegenheid. De oorsprong van de margarita is onduidelijk, maar men denkt dat hij in Mexico is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw. De klassieke margarita bevat tequila, triple sec, en limoensap, en wordt geserveerd met ijs of bevroren. Er zijn veel heerlijke variaties op de margarita, waaronder die gemaakt met vruchtensappen, kruiden en zelfs chocolade. Hoe je je margarita ook drinkt, het zal zeker een hit zijn!

Het belangrijkste ingrediënt in een margarita is de tequila. Kies een goede kwaliteit tequila voor de beste smaak. Als je liever een zoetere margarita hebt, gebruik dan een triple sec likeur. Je kunt een margarita ook maken met een wodka met een smaakje, zoals citrus of mango.

Het limoensap in een margarita geeft het die verfrissende wrangheid. Als je je drankjes liever wat zoeter hebt, kun je citroensap gebruiken. Voor een twist op de klassieke margarita kun je grapefruitsap of zelfs cranberrysap gebruiken. Er zijn eindeloos veel manieren om van een margarita te genieten. Probeer eens verse vruchtensappen toe te voegen, zoals sinaasappel of ananas, voor een fruitige twist. Voor een pittige margarita voeg je een scheutje hete saus of gemalen chilipeper toe. Of, voor een chocolade liefhebbers, probeer een eetlepel chocolade siroop toe te voegen.

een margarita cocktail

Margarita cocktail recept

Ingrediënten voor een margarita cocktail:

45ml tequila

20mltriple sec

Limoensap van ongeveer 1,5 limoen

Keukenzout


Instructies voor de margarita:

1. Wrijf de rand van een glas in met een limoenschijfje en doop het in zout om het een laagje te geven (deze stap is optioneel)

2. Vul het glas met ijsblokjes

3. Giet de tequila, triple sec en limoensap in een shaker gevuld met ijs

4. Schud goed en zeef in het voorbereide glas

5. Garneer met een limoenpartje indien gewenst. Geniet ervan!

6. Doe een laagje zout bovenop de ijsblokjes (facultatief)

Op het randje van het glas komt de verrassing, zout is namelijk een belangrijk ingrediënt in een margarita. Het geeft de cocktail een hartige smaak waardoor er geen andere mixer nodig is. Als je geen zout wilt gebruiken, is suiker ook een populaire manier om een margarita glas te omranden.

Genieten van de Margarita cocktail!

Het bijzondere van een margarita is dat er op zoveel verschillende manieren van genoten kan worden. Of je hem nu bevroren of met ijs, zoet of zuur wilt, er is voor iedereen wel een margarita te vinden. Dus maak een margarita en ga lekker zitten met je vrienden. Salud!