Raketje Drank

Hoe maak je een raketje drankje?

Een van de bekendste mixdrankjes is het raketje drank, ook wel bekend als hét mixdrankje van 2022. We noemen het nu even raketje drank, om de verwarring met een raketje als ijsje tegen te gaan. Daar heeft de cocktail/mixdrank zijn naam wel aan te danken overigens, een perfect raketje als mixdrankje ziet eruit als een raketje als ijsje.

Het welbekende mixdrankje Raketje wordt gemaakt door middel van het mixen van Bacardi Razz. Een raketje als mixdrankje is op twee manieren mogelijk, zo kun je een shotje maken en een mixdrankje maken. Wil je een lekker zoet shotje maken? Vul dan je (klein) glas met een heel klein beetje Bacardi Razz, een klein beetje Fanta en vul dit vervolgens bij met Flugel. Het mixen van een Raketje kan ook gewoon als mixdrankje; doe dit door een derde deel van het longdrinkglas te vullen met Bacardi Razz, vervolgens vul je het glas bij met Fanta (bijna tot het maximale) en voeg vervolgens een glaasje Flugel toe. Hierdoor zal er een kleurencombinatie ontstaan welke refereert aan het bekende ”Raketje”. Raketje als drank is bekend in de zomerse gebieden als Mallorca, Albufeira en Llorett. Dit heeft er allemaal mee te maken dat het mixen van Bacardi Razz met Fanta en Flugel zorgt voor een enorm zoete smaakexplosie.

raketje drank kun je zelf maken met de tips van Drankmixen.nl!

Tips voor het maken van een mixdrankje raketje

Voor het maken van cocktails als een raketje is het leuk om ook een glas te gebruiken waarbij de samenstelling er ook nog strak uit komt te zien. Hiervoor wordt vaak een longglass gebruikt zoals in de afbeelding. Hierdoor zie je perfect de overgang tussen de kleuren. Daarnaast is het belangrijk om goed te letten op de hoeveelheden van de soorten drank. Zo kun je meer Bacardi Razz toevoegen, maar dan zal het er minder mooi uitzien en zal je niet de beste smaak ervaren. Cocktails worden vaak geserveerd met een klein parapluutje of een schijfje fruit aan de zijkant. Dit is niet alleen voor de sier, maar ook om het drankje langer koel te houden. Dus als u indruk wilt maken op uw gasten met een heerlijke en mooie cocktail, volg dan zeker deze tips!

Zoals wij bij drankmixen altijd zeggen; lekker op het strand, met een cocktail in de hand zet al je zorgen aan de kant.

Raketje drank staat tussen de lijst met lekkerste mixdrankjes!

Het raketje als mixdrankje staat tussen de lijst met lekkerste mixdrankjes van 2022! De populariteit van het mixen van een raketje stijgt elke zomer. Dit kan volledig worden gevalideerd doordat het drankje direct aan de zomer doet denken. Wanneer je de perfecte maakt zal je zelfs nog kunnen gaan twijfelen om hem op te drinken. Eerst een foto maken voor op Instagram is misschien wel een must.